Senjski simpozij posvećen Novaku nadmašio sva očekivanja

Senjski interdisciplinarni simpozij

Simpozij smo uspješno priveli kraju, ispratili smo sudionike, podijelili potvrde, zaplavili smo senjski Potok i sve ulice ova dva dana u skladu s dominantnom bojom ovogodišnjega simpozija.

Prošli je simpozij bio nadahnjujuć, no ovaj je imao jednu drugu, novu dimenziju - u dvorani na otvorenju, ali i na predavanjima i druženjima s nama je bila Novakova obitelj, ponosni potomci i njihova djeca - nove generacije kojima je Senj otkrio novo o njihovomu djedu, pradjedu, prapradjedu...

Izlaganja su bila osvježavajuća, sadržajna, otkrivala su nove poglede na Novaka, na njegov lik i djelo, na sve što je bio i na ono što je stvarao, postavljala su pitanja i tražila odgovore.
Kakav će tek biti zbornik radova - uistinu prava škrinjica bogatstva - senjskog, osobnog, kulturno-umjetničkog!

Hvala svima koji su pomogli da se ideja pretvori u djelo, hvala onima koji su iskreno podržavali simpozij, onima koji su došli, slušali, pitali, raspravljali.
Hvala im što nisu bili glasni samo na društvenim mrežama, u kafićima i kod kuće.

Hvala svima od srca.
Hvala i tebi, dragi Novače.


P. S. Žao nam je što slikanje ispred rodne kuće Vjenceslava Novaka nismo obavili prvi dan - bilo bi nas više i najviše. Lijepo je i ovako - tu smo.
Na simpozij, nažalost, nisu uspjeli doći Ivona Smolčić, mag. educ. philol. croat, Filozofski fakultet u Zagrebu, mr. sc. Žaklina Kutija (Zadar) i Nikola Šimić-Tonin (Zadar) zbog nepredvidivih okolnosti. Bit će s nama u zborniku.

Više fotografija: https://www.facebook.com/senjugradu/posts/439422600165947?__xts__[0]=68.ARC1b_L5eCBKfKkJmSA-MTZBU3wW...

(autor fotografija: Dinko Brozičević)

VRH